Gummipakninger

Gummipakninger fra Sørensen og Kofoed A/S

Gummipakninger fås i mange forskellige udformninger. Går man tilbage før 1930erne, så var gummi lig med natur gummi eller latex. Men pga. øget efterspørgsel, især i bil industrien, blev der udviklet kunstig ”natur gummi” som benævnes SBR (styrene-butadiene rubber). Denne type gummipakninger har forholdsvis god slidstyrke og ældningskvalitet og ca. halvdelen af bildæk består af denne gummi type.

Gummi har fået en stor udbredelse og der findes i dag mange forskellige gummi typer og herunder kan nævnes nogle af de mest anvendte:

Butyl (CIIR) gummi er vind, vejr og ozon bestandig. Tåler stærke syrer og baser. Og butyl er meget diffusionstæt og derfor egnet som gaspakning. Butyl tåler forholdsvis høj varme.

EPDM har en god bestandighed over for UV-stråling samt vind og vejr. Er derfor meget velegnet til udendørs gummipakninger og så tåler EPDM de fleste kemikalier. Bruges også i en del varmevekslere.

Flourgummi (FKM/FPM), også kendt under handelsnavnet Viton® (DuPontTM). Flourgummi er særdeles velegnet til olie og de fleste brændstoffer. Tåler vind og vejr. Er også egnet til høje temperaturer.

Natur gummi (NR - Natural Rubber), er meget elastisk og har en stor slidstyrke. Bruges ofte i forbindelse med en eller anden form for slidgummi. Også god som afdækning ved sandblæsning. En af de absolut bedste slid gummier på markedet er Rød Linatex, som også er særdeles velegnet til valsebelægning.

Neopren (CR) er meget udbredt i byggebranchen til bl.a. bæreleje mellem forskellige materialer som beton og stål eller bjælker. Det gør, at forskellige materialer kan bevæge sig frit, da gummiet optager ”friktionen”.

Nitril (NBR) har en god bestandighed over for olie og nogle typer af NBR er særdeles velegnede som gas pakninger, som også kan leveres med DVGW.

Polyuretan (PUR) gummi er meget slidstærkt og vejr bestandig. Er derfor meget velegnet som skrabe gummi og som sneplovskær. Fås også i fødevarekvalitet iht. FDA.

SBR har god slidstyrke og elasticitet og forholdsvis god bestandighed over for vejr og UV-stråling. Og så er den forholdsvis økonomisk og anvendes som ingrediens i mange andre gummi typer.

Silikone (VMQ) tåler højere temperaturer end de fleste gummier, kun overgået af perfluoroelastomer, også kendt under handels navnet Kalrez® FFKM (DuPontTM) og flourgummi/elastomer (FKM/FPM).

Læs mere om vores produkter indenfor:

GummipladerGummiprofilerHøjtrykspladerSvampegummiGummi snorGummiløbere og gummimåtterTeflonHøjtrykspakningerFiberpakninger

Generel vejledning ved valg af gummi

Blivende deformation:
Måles efter DIN 53 504. Giver information om materialet sammenhængskraft og måles i N/mm2 (eller kg/cm2) ved den i normen beskrevne test størrelse/tykkelse

Brud forlængelse:
Måles efter DIN 53 504. Denne test giver information om, hvor mange procent (%) den testede gummi kan trækkes før materialet bryder over. Test materialet størrelse og udformning er opgivet i normen. Resultatet fortæller noget om gummiet elasticitet.

Hårdhed:
På gummi er den mest udbredte metode i henhold til Shore A. Værdierne går fra 0-100. Findes også in Shore 00 og Shore D hårdheds bestemmelse. Men, for gummi er Shore A mest velegnet. Jo højere værdien er, jo hårdere er gummi typen.

Slidstyrke / Abrasion
Måles efter DIN 55 516. Ved denne test køres test materialet ind mod en valse, der er beklædt med ”sandpapir” og der foretages en slid test. Resultatet der måles er, hvor meget materiale i mm3 de slides bort i en given tidsperiode. Jo lavere des bedre resultat.

Vægtfylde/Density 
Vægtfylde måles i gram per cm3 (g/cm3) Vægtfylden bruges også til at bestemme ”hårdheden” beskaffenhed af cellegummi typer. Des højere vægt per gram, des højere er tætheden i materialet. (Materialets fasthed)

Ring 44 92 10 88

og få flere oplysninger om hvilke produkter, du finder på lager hos os

Tilmeld dig også vores nyhedsbrev.

Så er du altid informeret om de nyeste produkter på markedet.